Raaf ree lees je mee?

Is een prentenboek voor kinderen tussen de vijf en acht jaar. Het is in 2011 uitgekomen bij uitgeverij Gottmer. Het boek gaat over dieren die je in Nederland kunt tegenkomen, Ik heb twee jaar aan het boek gewerkt. In de zomer heb ik de verhaaltjes geschreven. Inspiratie voor de verhaaltjes vond ik in Woold, in de Achterhoek, waar wij elk jaar zeven weken kamperen op een geitenboerderij. Mijn kinderen, Doesjka en Matthijs, melken daar de geiten. Wij wonen zelf in de stad, maar daar zitten ze lekker tussen de beesten. Als je maar lang genoeg wacht komen de haas en het ree vanzelf voorbij huppen en graaft de mol een gang onder je tent. Een dassenechtpaar hebben we gezien vlak over de grens in Duitsland. In het boek vindt je verder de slak, de mus, de eend, de tor, de gans, de ezel, de koe, het lam, de egel, de muis, de vos en de geit. Ik heb informatie gevonden door veel vragen te stellen op de boerderij en rond te neuzen in Naturalis, in de bibliotheek en op het internet.

In de winter heb ik de houtsneden voor het boek gemaakt in mijn atelier in Amsterdam. Mijn Atelier is op de vierde verdieping en er staat een etspers die wel 500 kilo weegt. Hierop druk ik de houtsneden af. Het raam van het atelier kijkt uit over de daken van Oud-West. Daar zie ik duiven en meeuwen. Achter het huis staat een esdoorn, hierin zaten die winter tien groene halsbandparkieten, negen vrouwtjes en een mannetje. Ze trokken uit het Vondelpark naar de binnentuinen op zoek naar eten. Boven in de boomtoppen had het mannetje zijn vaste stek. Hij keek elke dag boos bij mij naar binnen naar de vorderingen van het boek raaf ree, maar ja, hij kon niet in het boek want hij had te veel letters in zijn naam. Het boek is bedoeld voor kinderen die net beginnen met spellen. De dierennamen staan groot naast de houtsneden. Er komen alleen dieren in voor met een korte naam, want als je een woord als mus of raaf  kan lezen is dat al heel knap. Iets oudere kinderen kunnen zelf de verhaaltjes lezen en zo meer over de dieren te weten komen.

Voor raaf ree, lees je mee? Heb ik een subsidie ontvangen van Het Fonds voor Beeldende Kunsten, Vormgeving en Bouwkunst en een tweede subsidie van Stichting Stokroos.

Uitgeverij:Gottmer

32 bladzijden

Prijs: € 14,95

ISBN: 9789025760854

books-4-raaf-ree-lees-je-mee

books-raaf-ree-1

books-raaf-ree-2

books-raaf-ree-3

books-raaf-ree-4

books-raaf-ree-5